Annelies Verbeeck

Osteopaat

Contactgegevens

+ 0479 91 52 67

Over mezelf

In 2006 ben ik afgestudeerd na de vijfjarige opleiding osteopathie aan The International Academy of Osteopathy te Gent. Sindsdien volg ik regelmatig bijscholingen.

Naast de praktijk in Sint-Gillis-Waas ben ik werkzaam in een groepspraktijk voor osteopathie te Zevenbergen in Nederland.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Voor Belgische Osteopaten (BVBO), bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).

Werkwijze

Osteopathie is een manuele therapie, wat betekent dat de osteopaat enkel de handen gebruikt om de bewegingsstoornissen van het lichaam op te sporen.

Bij een behandeling worden de delen van het lichaam behandeld, die de klacht veroorzaken of die een andere structuur daartoe aanzetten. Afhankelijk van de klacht, de leeftijd en de algemene gezondheidstoestand van de patiënt wordt gebruik gemaakt van verscheidene manuele technieken, bestaande uit manipulaties ('kraken' in de volksmond), mobilisaties, stretchtechnieken, en zachte technieken (fasciaal en/of cranio-sacraal).

Wie kan bij mij terecht

Volwassenen: klachten van gewrichten en spieren, problemen met de spijsvertering, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, enz.

Kinderen: onder andere buikpijn, hoofdpijn, evenwichtsproblemen, motorische problemen, oorproblemen.

Baby's: huilbaby's, spijsverteringsproblemen, voorkeurshouding, afvlakking van de schedel, overstrekken, slaapproblemen

Zwangere vrouwen: bekkenklachten, rugklachten, hoofdpijn of als voorbereiding op de bevalling.

Tarieven & terugbetaling

Een consultatie bedraagt 45 euro / 45 minuten.

De meeste ziekenfondsen vergoeden 10 euro per behandeling, gaande van 5 tot 10 keer per jaar. Per mutualiteit kan dit licht afwijken.

© 2017 PLUS. Medisch en meer

Kasteelstraat 11, 9170 Sint-Gillis-Waas

  • White Facebook Icon