top of page

Naomi Pieters

Podologe

Podoloog Sint-Gillis-Waas, Podologie, Voeten, Stekende pijn, Nagels, Voetverzorging

Ik ben een jonge podologe die gedreven is door het vak. Tijdens mijn 6-jarige opleiding als schoonheidsspecialiste groeide mijn interesse in de anatomie. Daarom besloot ik om verder te studeren. Ik heb in 2016 mijn bachelor in de podologie behaald aan de Arteveldehogeschool te Gent. Mijn laatste jaar liep ik stage aan de Universiteit te Sevilla. Hier verwierf ik mijn ervaring met diabetespatiënten. Naast de groepspraktijk 'PLUS.' in Sint-Gillis-Waas ben ik ook aan het werk in 'ZorgSAAM' te Rupelmonde als podoloog. Om alle nieuwigheden bij te blijven in de 'podologiewereld' woon ik  regelmatig congressen of bijscholingen bij.

Over mezelf

Waarvoor kunt u bij mij terecht

Huidproblemen: eeltpitten/likdoorns, overmatige eelt, wratten,…
Nagelproblemen: ingegroeide nagels, gescheurde nagels, schimmel/kalknagels,…
Hamer- en klauwtenen
Behandelen van de reumatische voet
Behandelen van de diabetische voet: Behandelen van wonden, podologische voetverzorging en jaarlijkse screening.

Biomechanisch onderzoek: Hierbij wordt er gekeken naar de stand en de beweeglijkheid van de voet.

Loop- en ganganalyse: Hierbij wordt er gekeken hoe de voet en de boven gelegen segmenten zich bewegen tijdens het lopen en stappen. Samen met het biomechanisch onderzoek kan de oorzaak van klachten ter hoogte van voet, knie, heup en rug achterhaald worden.

Zooltherapie: Door middel van zooltherapie kan de voetstand gecorrigeerd of ondersteund worden waardoor de oorzaak van de klacht aangepakt wordt.

Schoenadvies

Contactgegevens

+ 0472 48 87 41

+ pieterspodologie@
   hotmail.com

Doelgroepen

Terugbetaling

Personen met huid- en nagelaandoeningen.

Personen die podologische voetzorg nodig hebben: Personen die voetverzorging niet meer bij zichzelf kunnen toepassen, personen die geen klachten hebben maar toch een podologische voetverzorging willen. Podologen gaan steeds de oorzaak van de klachten behandelen. (bv. De oorzaak van een bepaalde likdoorn/eelt.)

Personen met klachten ter hoogte van de voet(en):Iedereen die klachten heeft ter hoogte van de voet- of enkelregio. Personen met knie-, heup- en rugklachten veroorzaakt door de voet. Hierdoor kunnen bewegingen bij dagelijkse of sportactiviteiten beperkt worden. Ook hier gaan podologen steeds op zoek naar de oorzaak van de klachten.

Diabetespatiënten: 

Ten gevolge van diabetes kunnen er voetwonden ontstaan. Diabetespatiënten hebben vaak te maken met een verminderd gevoel in de voeten. Hierdoor kunnen ze eventuele wonden niet voelen.

Om deze voetwonden te voorkomen is podologische voetverzorging noodzakelijk waarbij er tijdens de behandeling van huid en nagel ook grondig wordt nagekeken naar eventuele complicaties om voetwonden te voorkomen. Het vroegtijdig behandelen van overmatige eelt is hierbij zeer belangrijk. 

Reumapatiënten: Hamertenen, klauwtenen, hallux valgus of een veranderde drukverdeling onder de voetzool kunnen leiden tot pijnlijke voeten

Kinderen: Bij kinderen wordt er voornamelijk gekeken naar statiek, spierfunctie, ganganalyse, mobiliteit van de gewrichten. Indien nodig zooltherapie.

Sporters: Door een afwijkende voetstand kunnen er repetitieve kwetsuren opgelopen worden. Deze kunnen later zorgen voor een grote blessure.

Diabetespatiënten:

Patiënten die in het voortraject, zorgtraject of conventie zitten hebben recht op 2X per jaar terugbetaling door het RIZIV.  

Steeds op voorschrift van de huisarts of endocrinoloog.
 

Zooltherapie

Vanaf heden is er voor leden van het Partena ziekenfonds een jaarlijkse terugbetaling op zolen die vervaardigd zijn door de podoloog. Je krijgt een jaarlijkse terugbetaling van € 50 per paar zolen.

Vanaf januari 2018 is er ook terugbetaling van de Liberale Mutualiteit. Dit met een jaarlijkse terugbetaling van 30€ per paar zolen. Dit wel met VOORSCHRIFT van een arts.

65+

Afhankelijk van het ziekenfonds heb je ieder jaar een aantal tegemoetkomingen terugbetaald indien je 65+ bent. Dit formulier dat je kan verkrijgen via het ziekenfonds neem je mee op consultatie.

bottom of page